Bu kurabiye diğerlerine göre hem çok geç bayatlamaya başlıyor hem de malzemeleri çok az. Haliyle yapılışı da bir o kadar kolay:)
Malzemeler:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Pişme süresi: 170° de 10-12 dk
Tüm malzemeyi derin bir kabın içerisine döktüm. Eğer ellerim hemen vıcık vıcık olmasın diyenlerdenseniz silikon spatulayla ilk karıştırma işlemini yapıp daha sonra elinizle devam edebilirsiniz.
Bu hamurun kıvamı öyle bilindik hamurlara pek benzemiyor. Pek birlik beraberlik içinde olamayan bir hamur :) Islak kum gibi bir dokusu oluyor. Yani malzemeler birbirini tutmadı mı acaba diye düşünmeyin yaparken.
Hamurun kıvamı başına buyruk olunca tezgahın üzerinde yapmayı tercih etmiyorum.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parçayı elime alıp yuvarladım. Diğer elimle orta kalınlıkta olana kadar yassılaştırdım. Sonra da kalıpla kestim. Baktınız hamuru elinizden alması zor oluyor bir bıçak yardımıyla son aşamayı yapabilirsiniz. Tüm kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 170° de 12 dk pişirdim.
Minik Not: Her fırın pişirme işlemini aynı sürede yapmadığı için 10 dk olunca fırını bir yoklayın. Zaten gelen güzel kokular size kurabiyelerin olduğunu söyleyecektir. Ayrıca çok köşeli kalıplardan çıkarması zor oluyor örneğin yıldız gibi. Bu nedenle daha oval olan kalıpları kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu malzemeyle tam bir tepsi kurabiye çıkıyor. Ben damla çikolatayı süslemek için kullandım. Fakat yaparken içine de koyabilirsiniz. Çikolata ve şeker tadını bu şekilde daha çok arttırabilirsiniz. Çok şekerli bir tarif değil yalnızca krem şantinin içindeki kadar şeker oluyor bu nedenle üzerine pudra şekeri eliyorum.
Deneyebileceğiniz Diğer Çeşiter:
- Vanilyalı krem şanti + öğütülmüş fındık (hamurun içine)
- Vanilyalı krem şanti + damla sakızı
- Vanilyalı krem şanti + kahve
- Orman meyveli krem şanti + kurutulmuş yaban mersini
Ben Dr. Oetker'in orman meyveli krem şantisiyle yaptığımı çok beğenmiştim. Gerçi hepsi çok güzel oluyor :) O kıyır kıyır dedikleri tabir tam da bu kurabiye için resmen yerken ağızda dağılıyor.
Minik Not: Bu kurabiyelerden İzmir'den İstanbul'a kargolamışlığım bile var o kadar dayanaklı yani :)
- Tarifi yaparken çekim aşamasında bana el modelliği yapan annişkoma bir de buradan kocaman teşekkür etmiş olayım :)
Şimdiden afiyet olsun ♡
0 yorum :
Yorum Gönder