Kulağa biraz değişik gelebilir ama bayağı bayağı pekmezli bu tavuklar ve tadı çok şahane :)
Malzemeler:
- 1 kilo tavuk
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- Karabiber
Önce tavukları büyük parçalar halinde kestim. Biz bugün biraz kalabalık olduğumuz için 1 kilo tavuktan yaptım. Resmen 6 kişi yanında makarnayla tıka basa doyduk öyle söyleyeyim :) Ama normalde 400-500 gr kadar tavuk kullanıyorum. Haliyle tüm malzeme yarıya iniyor.
Sıvıyağı tavaya koyup yağ ısınınca tavukların hepsini tavaya ekledim. Her iki tarafı da pişene kadar maşa yardımıyla bir süre çevirdim. Daha sonra hem pembeliğinin gitmesini hem de tavadaki suyunu çekmesini bekledim.
Su çekilmeye başlayınca tuz, karabiber ve köriyi ekledim. Tavuğa bu malzemelerin iyice işlemesi için tavukları bir süre daha çevirdikten sonra tereyağını ekledim. Tereyağı hem lezzet veriyor hem de sosun bağlanmasını sağlıyor.
Ardından bir çay bardağından 1 parmak az olan pekmezi ve 1 çorba kaşığı nar ekişisini ekledim.
Minik Not:
Tariflerde kullandığım çay bardakları eski usul olanlardan yani şimdiki gibi nerdeyse fincan kadar olan çay bardağını kullanmıyorum.
15-20 dk boyunca ara ara tavukları çevirerek pekmez yoğunlaşana kadar pişirdim.
Hepsi bu kadar :)
Gayet kolay bir tarif, bir o kadar da lezzetli :)
Ben yanında Soyalı & Soğanlı Makarna ile servis ediyorum. Birbirine çok yakışıyor. Makarna tarifime de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun ...
0 yorum :
Yorum Gönder