Home » » Soyalı & Soğanlı Makarna

Soyalı & Soğanlı Makarna

Written By Deniz on 1 Nisan 2016 Cuma | 23:15:00




Soyalı-Soğanlı makarna da pekmezli tavukta kendi kendime acaba nasıl olur diye düşündükten sonra mutfağa girip yapınca ortaya çıkan iki lezzetli tarif aslında. Hatta şuan kardeşimin evde yapılan favori menüsü :)

Pekmezli tavuğa buraya tıklayıp ulaşabilirsiniz.







Malzemeler:

  • 400 gr spagetti makarna
  • 1 paket krema
  • 1 adet soğan
  • Soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Tencerede makarna suyunu kaynattım. Bunu üzerine basa basa belirtmek istiyorum çünkü bence yapılan en büyük hatalardan birisi makarna suyuna yağ eklemek. Ben KESİNLİKLE yağ koymuyorum.Çünkü yağlı suda yapılan makarnaya sosu işlemiyor iki ayrı yemek gibi oluyor.

Eğer makarnaya suyuna yağ koyuyorsanız bu defa koymadan deneyın. Korkmayın yapışmıyor makarnalar :)

Su kaynadıktan sonra spagettileri "kırmadan" olduğu gibi tencereye koydum. Alttaki kısımları yumuşadıkça üzerinden tahta kaşık yardımıyla tencereye doğru bastırdım.Böylece upuzun makarnam olmuş oldu. 


Minik Not:

Soya sosu kullanmadığım makarnalarda, makarna suyuna 1-1buçuk tatlı kaşığı kadar tuz koyuyorum fakat bu defa tatlı kaşığının ucuyla koydum çünkü soyayla normalden daha fazla tuzlu oluyor ve  tuzdan yenmiyor :)

Tuzu da ekledikten sonra makarnayı hafifçe karıştırdım. 

Bu karıştırma işlemini pişme sırasında birkaç kere daha yaparsanız makarnalar hem tencere dibine hem de birbirine yapışmaz.







Makarnalar olurken bir yandan da soğanları hazırladım. Soğanı önce ikiye böldüm daha sonra incecik şeritler halinde kestim.

Isıttığım tavaya (ben wok tava kullanıyorum çünkü tüm malzemeyi en son bu tavada birbiriyle karıştırmak daha kolay oluyor) 1 çorba kaşığı kadar yağ ekledim. Yağ ısındığında soğanların hepsini tavaya ekledim.

Kenarları yanmasın diye ara ara karıştırdım.

Minik Not:

Soğanların o diri diri hali gidince avcumun içine aldığım suyla soğanları ıslattım. Bu şekilde karamelize yapma işlemi çok kolay ve kıvamında oluyor :) Islatma işlemini 2-3 dk arayla 4-5 defa kadar yaptım.

Rengi koyulaşmaya başlayınca tereyağını ekledim. Daha sonra makarna olana kadar ocağın altını kapatıp bekledim.






Makarnayı süzdükten sonra tekrar ocağın altını yakıp soğanlı karışma üzerine kremayı ekleyerek devam ettim. Krema kenarlardan azcık fokurdamaya başlayınca üzerine süzdüğüm makarnayı ilave ettim ve 1-2 dk kadar bu şekilde pişirdim.

Ardından da soya sosunu ekledim. Soya sosunun ölçüsünü yazmak istemiyorum çünkü markaya göre tat ve tuzluluk oranı değişiyor malesef. Ama hafif rengi dönene kadar soya sosunu dökmekten korkmayın. Karıştırıp azcık ucundan tadın eğer damak zevkinize uymadıysa ve soyanın tadı geliyorsa biraz daha ekleyin.

Şimdiden afiyet olsun. Umarım beğenirsiniz :)







SHARE

About Deniz

0 yorum :

Yorum Gönder