Volkanik dağ gibi içi akışkan kaşarlı köfte hem de yapımı çok ama çok kolay :)
Malzemeler:
- 300 gr az yağlı dana kıyma
- 2 dilim kaşar peyniri
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 3 kaşık sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Kıyma, galeta unu, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kabın içinde yoğurdum. Bunu yaptıktan sonra yaklaşık 1 cm kalınlığındaki kaşar peynirini küçük küpler halinde kestim.
Minik Not: Eğer evde galeta ununuz yoksa bir dilim ekmeği suyla birazcık ıslatıp parçalayarak köfte harcının içine koyabilirsiniz.
Ceviz büyüklüğünde kıymaları böldüm ve bir parça alıp elimin üzerinde yukarıdaki gibi yassı bir şekil verdim.
Tam ortasına küp şeklindeki kaşar peynirini koydum ve kenarlardan kapadım.
Son olarakta elimin içinde yuvarlayarak minik bir top haline getirdim.
Minik Not: Benim kullandığım kıyma 280 gr.dı ve 18 adet köfte çıktı. Bu hesaba göre yapmak istediğiniz sayıyı rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.
Bu köfteleri derin yağda kızartmaya gerek yok bu nedenle 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya döktüm ve iyice ısınmasını bekledim.
Ardından köfteleri tavaya koydum. Tavanın sapından tutup ileri geri hareketlerle köfteleri çevirerek her yerini pişirdim.
Yeterince pişince 1 su bardağı domates sosunu ekledim. Ve bu şekilde domates sosu fokur fokur olana kadar son defa pişirip ocağın altını kapattım :)
Yaklaşık 20 dk.da böyle güzel bir tabak çıkardım :) Yanına garnitür olarak da tereyağlı mantar yaptım. Ona da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun...
0 yorum :
Yorum Gönder