Bu tarif aslında bebek donut gibi :) Hatta tadı daha bile güzel diyebilirim :)
Malzemeler:
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan şeker
- 5 fincan un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
İtalyan simidinin yapılışı gerçekten çok kolay. Annem, kardeşim ve ben küçükken çok sık yapardı tadı çok hoşumuza gittiği için aklımda kalmış resmen :) Hemen tarifi annemden isteyip sizinle de paylaşmak istedim.
Un hariç tüm malzemeyi bir kabın içerisine koydum ve tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdım. Son olarakta unu üzerine ekleyip yoğurdum.
Minik Not: Hamurun kıvamı yumuşak olmalı şu kulak memesi denen cinsten :)
Ceviz büyüklüğünde hamuru koparıp elimde yuvarladım.
Un serptiğim tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında yuvarlak bir şekilde açtım.
O kocaman olmayan eski usul çay bardağıyla keserek etrafındaki fazlalığı aldım.
Ortasındaki deliği açmak için sıvı yağın kapağını kullandım. Sizde bu şekilde bir kapak kullanabilirsiniz.
Ortasından çıkan yuvarlak hamuru tekrar büyük hamurun içerisine koymadım. Çünkü bu minik hamur unlandığı için diğer büyük hamura göre daha sert bir hal alıyor.
Fakat siz daha fazla simit çıkarmak isterseniz tekrar hamurun içerisine koyup yoğurabilirsiniz.
Hazır olan simitleri iyice ısınan derin yağın içinde kızarttım. Yukarıdaki gibi yağın içinde koyulaşması sadece birkaç saniye sürüyor.
Koyulaşmaya başlayınca hemen arka tarafını çevirdim. Bu şekilde de birkaç saniye kızarttım.
Servis yapacağım tabağa almadan önce altına peçete serdiğim başka bir tabağa alarak fazla yağını aldım.
Minik Not: Bu ölçüde yapıldığında yaklaşık 25 adet simit çıkıyor.
Hepsi bu kadar :) Üzerini pudra şekeri veya dilediğiniz sosla tatlandırarak servis yapabilirsiniz.
Ben Carte D'or 'un hazır soslarını kullanmayı tercih ettim. Çok lezzetli oldular tavsiye ederim.
Bence okur okumaz deneyin gerçekten hem çok kolay hem çok lezzetli hem de tarifin tutmaması gibi bir durum söz konusu değil.
Bu arada yurtta ya da öğrenci evinde fırını olmayan tüm öğrenci arkadaşlarımında rahatlıkla yapabileceği bir tarif :) Kuzenim bu durumdan biraz dert yandığı için de özellikle yazmak istedim
aslında :)
Şimdiden afiyet olsun :)
Senin kadar güzel yapamam bunu ondan hiç bulaşmıyorum valla yoksa fırın mırın hikaye
YanıtlaSil:)) sırf senin için yazdım valla bu tarifi. Tutmaması imkansız. Yap yaaap her yeri kızartma yağı kokut ooohhh mis :)
Sil