Yine pratik bir tarif oldu fakat bu sefer hem maliyeti çok düşük hem de sonunda orduya yetecek kadar böreğiniz oluyor :)
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 3 adet patates
- 300 gr lor
- 300 gr tavuk göğsü
- 500 gr yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Tatlı kırmızı biber
Pişirme Süresi: 180° de 45 dk
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki benim kullandığım tavuklar önceden hazırlayıp buzluğa attığım tavuklardı.
Küçük parçalar halinde kesip tuz ve köri ile 1 kaşık sıvıyağda soteledim. Hepsi bu kadar tavuklar için :)
Tarifimi yapmaya da patatesleri haşlayarak başladım. Haşlanan patatesleri gelişigüzel bir şekilde küçük parçalar halinde kestim.
Bir kabın içine patatesleri, loru ve tavukları koydum. Üzerine de baharat ve tuzu ekleyip karıştırdım.
Minik Not: Siz tabi ki de zevk ve isteğinize göre baharat kısmını çeşitlendirebilirsiniz.
Yufkanın yapışmasını önlemek için sıvıyağla yağladığım yuvarlak tepsime ilk yufkayı serdim.
Yufkanın tepsiye sığmayan kısmını yukarıdaki gibi taşırarak bıraktım.
Minik Not: Kullandığım tepsi fırına ucu ucuna sığan en büyük boy olan yuvarlak tepsiydi.
500 gr yoğurttan yaklaşık 2-3 kaşık kadar ayırıp geri kalan kısmı büyük bir kasede üzerine 1,5 çay bardağı kadar sıvıyağ koyup çırptım.
Bu yoğurtlu karışımın bir kısmını ilk yufka katının üzerine sürdüm.
Yufkanın 2.katı için bütün bir yufkayı yukarıdaki gibi geniş parçalar halinde parçalayıp ilk katın üzerine koydum.
Tekrar yoğurtlu karışımdan biraz daha alıp yufkaların üzerine sürdüm.
Elinizi bu kısımda korkak alıştırmayın. Ne kadar bol o kadar iyi :)
Hazırladığım harcın hepsini yufkaların üzerine koyup eşit bir şekilde yaydım.
Ve üzerine 3. yufkamı da bir önceki gibi geniş parçalar halinde koparıp serdim.
İlk başta bıraktığım kenarlardan sarkan yufkaları içeri doğru topladım.
Son olarak kalan yoğurtlu karışımı sürüp 4. yufkamı tepsiye serdim.
Kenarlardan sarkan kısımları tepsinin kenarından tüm malzemeyi elimle kaldırarak en alta doğru düzgün bir şekilde soktum.
1 adet yumurtayı kırıp çırptım. Ayırdığım 2-3 kaşık yoğurdu, sütü ve yarım çay bardağı sıvı yağı da ekleyip böreğin üzerine döktüm.
Önceden ısıttığım 180° de 45 dk pişirdim veeee sonuç şahane :)
Şimdiden afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder