Hazır jöle alıp tüketmek istemeyenler için evde kolayca yapılabilecek bir tarif paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı vişne reçeli
- 1 paket vanilya
Su, nişasta, reçel ve şekeri ufak bir tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirdim.
Ben vişne reçeli kullandım fakat siz dilediğiniz reçeli kullanabilirsiniz.
Minik Not: Görseldeki damla çikolataları jöle tarifinde direkt olarak kullanmadım. Şurada yaptığım tatlıyı yaparken kullandım :)
Karıştırırken yukarıdaki gibi berrak bir kıvam almaya başlayınca jöleniz oldu demektir.
Son olarak ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı eklemeyi unutmayın.
Son olarak ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı eklemeyi unutmayın.
Dilediğiniz tatlı da dilediğiniz reçelle yapıp kullanabilirsiniz :)
0 yorum :
Yorum Gönder