Pastaların en sadesi en hafifi ve en lezzetlisi desem yeridir sanırım :)
Kek İçin Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı un
- 125 gr. margarin
- 1 paket kabartma tozu
Pişirme Süresi: 180° de 30 dk
İlk sırada tabi ki de yumurta ve şeker var :) İkisini derin bir kaba koyup şekerin kıtırları gidene kadar çırptım. Çırpmaktan sıkılmayan ne kadar çırparsanız o kadar iyi.
Yumurta ve şeker yukarıdaki gibi bir kıvama gelince margarini ekledim ve bu şekilde margarin minik parçalar haline gelene kadar tekrar çırptım.
Son olarakta geriye kalan kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ettim.
Önceden ısıttığım fırında 180° de 30 dk pişirdim.
Kelepçeli kalıp veya biraz daha süslü bir pasta isterseniz kenarlarından hafif tırtıkları olan kalıpları da kullanabilirsiniz.
Minik Not: Normal keklere göre kabar kabar karmayan bir kek bu nedenle fırından çıkardığınızda gözünüze olmamış gibi gelebilir panik yapmayın :)
Keki soğumaya bırakıp ara malzemesini hazırmaya geçtim.
Kreması İçin Malzemeler:
- 1/2 litre süt
- 3 kaşık un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 1 paket vanilya
Sütü yumurtayı ve unu minik bir tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirdim.
Kıvamı yukarıdaki gibi olunca ocağın altını kapattım. Margarin, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpmaya devam ettim.
Bu son çırpma işlemini krema ılık bir hale gelene kadar yapmaya devam ettim.
Son olarak da ortadan ikiye böldüğüm kekin arasına kremayı sürüp üzerine de pudra şekeri döktüm ve hazııııırrr :)
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder