Home » » Rulo Pasta

Rulo Pasta

Written By Deniz on 28 Nisan 2016 Perşembe | 23:44:00








 Prenses gibi bir pasta oldu resmen :) Hemen siz de deneyin derim.















 Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 3 adet yumurta akı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet muz
  • 8-10 adet çilek

Pişirme Süresi: 180° de 30 dk







Yumurta akını toz şekerle kar gibi olana kadar çırptım. Fakat çok katı olmaması lazım çokta ayrık ayrık durmaması lazım. Ne öyle ne böyle yani :)

 O yüzden görselini yakın çekim yaptım kıvamı daha görülsün diye.







 Başka bir kapta yumurta sarısı, sıvıyağ ve suyu karıştırdım ve bu karışımı kar gibi olan yumurta aklarının içerisine döktüm. Spatula yardımıyla karıştırmaya devam ettim.






Son olarak da kuru malzemeyi (un, tuz, karbonat ve vanilya) ekleyip karıştırdım ve yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine döktüm.

Önceden ısıttığım 180° de 30 dk pişirdim








 Yağlı kağıdı koyarken habire kıvrılması yüzünden sinir krizi geçirmemek için tepsinin dört köşesine yukarıdaki gibi minik damlalar koyup kağıdı üzerine koyabilirsiniz :)





  
Fırından çıkardığımda tezgahın üzerinde biraz beklettim fakat bunu yaparken annem hemen bir mutfak havlusu kapıp üzerine örttü :) İyi ki de öyle yapmış çünkü nemi içinde kaldı, kurumadı.

Yağlı kağıttan çıkarırken yapışan yerleri yukarıda yaptığım gibi spatula yardımıyla hafifçe aralayarak çıkarabilirsiniz. 




Normalde rulo pastanın arasına krem şanti koyuyorlar fakat bana krem şanti çok ağır geliyor. Bu nedenle içerisine pastacı kreması yaptım. Hem çok daha lezzetli oldu hem de rulo yaparken kıvırmak daha kolay oldu.

Patacı kremasına buraya tıklayıp ulaşabilirsiniz :)

Pastacı kremasını eşit şekilde kekin üzerine yaydım.



Minik Not: Kekin uzun tarafı size bakacak şekilde malzemeleri koymaya başlayın.

Yukarıda da paylaştığım gibi sırasıyla önce minik minik yaptığım çilekler sonra yarıya kestiğim muzlar ve sonra yine çilekleri koydum.

Minik Not:  Malzemeleri 4 parmak boşluk bırakarak koymak gerekiyor. Bu şekilde yapınca rulonun ilk katı malzemelerin tam üzerine geliyor.





Rulo haline getirmek için 4 parmak boşluk bıraktığım kısmı malzemelerin tam üzerine getirecek gibi örttüm ve bu şekildeyken ilk katı açılmaması için biraz sıkı sardım.

Daha sonra da kek bitene kadar sarmaya devam ettim.





Üzeri içinde çikolata sos hazırladım.

Sizde bu sosu evde yapmak isterseniz buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun :)




SHARE

About Deniz

0 yorum :

Yorum Gönder