Home » » Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Written By Deniz on 2 Nisan 2016 Cumartesi | 18:22:00






Bugünkü yemek sebzeciler için :) Yapması çok kolay, malzemesi çok az ve sebze olmasına rağmen çok doyurucu.









Malzemeler:


  • 1 kilo brüksel lahanası
  • 1 adet soğan
  • 2 adet tatlı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Dereotu (üzeri için)







Önce soğanları küp küp doğramakla başladım işe. Soğanları doğradıktan sonra tencerenin içerisine zeytinyağını döktüm. Yağ ısınınca rendelediğim sarımsakla beraber soğanları ekledim. Soğanlar diriliğini kaybedene kadar karıştırdım. 

Bu sırada biberleri önce ortadan ikiye kestim sonrada kestiğim parçaları minik şeritler haline getirdim. Fakat biberleri çok ince kesmemeye çalıştım çünkü ince kesince pişerken kaybolup gidiyor yemeğin içinde.

Biberleri de soğanların yanına ekleyip 1-2 dakika kadar karıştırdıktan sonra pirinci ekledim ve 5 dakika kadar tüm malzemeyi karıştırdım.

Minik Not:

Bu kavurma işlemi sırasında 1 tatlı kaşığı kadar şeker eklerseniz eğer brüksel lahanasının o acı tadından kurtulmuş olursunuz :)






Son olarak brüksel lahanalarını ekledim. Üzerine de 2 su bardağı sıcak su döküp tuzu koyduktan sonra son kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bıraktım.


10 dakika sonra kapağı açıp üstteki lahanalarda aynı miktarda pişsin diye yavaşça karıştırıp tekrar kapağı kapatıp pişirmeye devam ettim.


Yaklaşık 20 dakika sonra (yemek suyunu çekince) ocağın altını kapatıp üzerine yarım limon suyu döktüm alttaki lahanalara zarar vermeden hafifçe karıştırıp dinlenmeye bıraktım.

Tabağa koyarken eğer seviyorsanız üzerine dereotu veya maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Üstteki minik sebzeden aşağıdaki kocaman lezzetli tabak çıktı :)

Şimdiden afiyet olsun :)

SHARE

About Deniz

0 yorum :

Yorum Gönder