Her tatlının içerisinde kullanılabilecek bir pastacı kreması hem de çok hafif :)
Malzemeler:
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 paket krem şanti
Krem şanti hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kenarlardan fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
Krema ılımaya başlayınca yarım paket krem şantiyi ekleyerek tezgahın üzerinde karıştırmaya devam edin.
Soğuması için beklerken de karıştırma işlemini bırakmayın yoksa üzeri kaymak tutacaktır. Kaymak tuttuktan sonra karıştırırsanız eğer içinde minik topakcıklar olur.
Ben çoğu pastanın içinde krem şanti kullanmak yerine bu kremayı kullanıyorum. Hem çok hafif oluyor hem krem şantiye oranla çok daha lezzetli ve dopdolu bir tat elde ediyorsunuz.
0 yorum :
Yorum Gönder