Home » » Pizza Omlet

Pizza Omlet

Written By Deniz on 28 Mart 2016 Pazartesi | 14:26:00







Bugünkü tarifim çoğu sabah herkesin kahvaltısında olan omletlerden biraz farklı bir omlet.
 Yumurta sabit tutulduktan sonra bence içine her şey koyulabilir :) 







    Malzemeler:

    (3 kişilik omlet için)



  • 3 adet yumurta
  • 2 kaşık domates-biber püresi (bayağı bildiğimiz anne sosu yani)
  • 1/2 kahve fincanı süt
  • Dilim kaşar
  • Tereyağı
  • Kekik
  • Sarımsak tozu
  • Tuz






Tabi ki de ilk önce yumurtaları kırıp 1/2 çay kaşığı kadar tuzu ekleyip çırptım. Ardından sütü ekleyip tekrar çırptım. Sadece bu omlete değil yaptığım her omlete birazcık süt ekliyorum çünkü çok daha pufidik ve lezzetli oluyor :)

Sütün ardından domates-biber püresini ekledim. Her yaz sonu annem mutlaka bu şekilde soslar hazırlayıp kavanozlar halinde evin bir yerlerine stoklar ve eminim herkesin evinde vardır. 

Minik Not:  Daha az yumurtayla veya daha fazla yumurtayla yapıldığında da referans alacağınız kıvam sulandırılmış tarhana olabilir :) İçine sos ve sütü koyunca görüntü ve kıvamı epeyce benziyor.

Çırpma işlemleri bittikten sonrada 1/2 çay kaşığı kekiği ekledim.


Tavanın içine tereyağını koyup erittim. 
(Ben lezzeti pek ortaya çıkarmayacağını düşündüğüm için bu gibi tariflerde zeytinyağını kullanmıyorum fakat dileğiniz yağı tabi ki de kullanabilirsiniz.)

Eriyen yağın üzerine 1/2 çay kaşığı sarımsak tozunu döktüm. Kesinlikle apayrı bir tat veriyor. Elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz ama tarif ve lezzet  yarım kalır şimdiden söyleyeyim :)

Son olarakta kasede çırptığım yumurtayı tavaya döküp sarımsak tozu eşit dağılsın diye tavada karıştırıp üzerinede dilim kaşarları dizip  öylece pişirmeye bıraktım. 


  






Genelde omlet yapılırken önce pişen kenarları spatulayla içe çekip pişmeyen kısmı tavanın kenarına doğru akıtırız. Fakat ben bu şekilde yapmıyorum.

Ocağın büyük tarafına tavayı koydum üzerini cam tencere kapağıyla kapatıp kısıt ateşte pişmesini bekledim.

Cam tencere kapağı olunca pişip pişmediği gözüktüğü için çok daha rahat oluyor fakat cam kapak yoksa da hafif kokular yükselmeye başlayınca omletin olmaya başladığını anlayıp kapağı aralayıp kontrol edebilirsiniz.








Bu şekilde pişirdiğinizde omletin epey bir kabardığını göreceksiniz. Son fotoğrafta da olduğu gibi 1 parmağa yakın pofidikleşiyor :)  Ve spatulayla kenarı çekme işlemini yapmadığınız için her yere homojen şekilde dağılmasını sağlamış oluyorsunuz.






      Pizzaya yakın bir omlet tadıyla hepinize afiyetler olsun :)

SHARE

About Deniz

4 yorum :

  1. İşte bu benim yurtta bile yapabileceğim bir tarif. :) Sos koymayı denememiştim ama bende bahçıvan denilen bir tarifle omlet yapıyorum, buna benziyor biraz. İçinde haşlanmış patates, çarliston ve kırmızı biber, dereotu, maydanoz ve peynir var. Yumurta ve sütü saymıyorum tabii ki. Sende denemelisin, çok lezzetli oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona benzer bir omlet bende yapıyorum. Bu haliyle de en kısa zamanda denerim :) Bol bol kolay yapılabilecek tarifler yazmaya çalışacağım zaten rahatlıkla yaparsın :)

      Sil
  2. Bu akşam bu tarifi üç yumurta ile yaptım ve evdeki herkes (5 kişi) bayıldı! Bende bayıldım tabii ki, bu kadar kolay ve güzel olacağını tahmin etmemiştim. Annem bile içinde un var sandı. :)

    Çok teşekkür ederim, artık sabah-akşam yapabileceğim elimin altında harika bir omlet tarifi var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum yorumuna :) Ohhh ailece afiyetler olsun :)

      Sil