Pek tatlı seven biri değilim. Benim için kekin güzeli tuzlu olanı :) Hem birazcık bu nedenle hemde kolay ve doyurucu olması sebebiyle ilk tarifim olarak Sebzeli Tuzlu Keki seçtim.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 kase peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 4 diş sarımsak (isteğe göre)
- Tuz
- Sebzeler
Sebzeler kısmının ucunu açık bırakarak yazdım çünkü evde-dolapta hangi sebzeniz varsa dilediğiniz gibi ekleyerek yapabilirsiniz. Kekin harç kısmını aynı tutup kendi zevkinize göre sebze kısmını değiştirebilirsiniz.
Gelelim benim hangi sebzelerle yaptığıma;
- 1 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 300 gram karnabahar (gram hesabı olmadan söylersek eğer :) iki avuç dolusu karnabahar yeterli olacaktır)
(Brokoliyle de çok lezzetli oluyor. Özellikle sebze sevmeyenlere hiç farkettirmeden yedirebileceğiniz bir tarif olduğunuda ayrıca belirtmek isterim :) :)
Sarımsak ve kırmızı biber hariç tüm sebzeleri iri küpler halinde kesip 20-25 dk civarı kaynattım. Normalden daha diri bir şekildeyken ocağı kapatıp süzgece aldım.
Minik Not: Kaynattığınız suya 1 tatlı kaşığı tuz koyarsanız eğer sebzelerin tadını arttırırsınız.
Haşladığım sebzeleri küçük küpler halinde kestim. Kırmızı biberleri ve sarımsağıda haşlamadan bu malzemeye ilave ettim. Ben sarımsağı küçük küçük kesmeyi tercih ettim ama siz rendeleyerekte kullanabilirsiniz.
Sebze kısmını halledip harcın içine eklemek üzere bir kenarı koydum ve harç için derin bir kaba önce yumurtaları kırıp birazda tuz ekleyerek çırptım.
Çırptığım yumurtaların üzerine sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ettim.
Harç için son olarakta beyaz unu, mısır ununu ve kabartma tozunu ekleyip son defa çırpıp çırpma işlemimi bitirdim.
Hazır olan harcın üzerine kenarı ayırdığım sebzeleri ve peyniri ekledim. Spatula yardımıyla yavaşça karıştırarak sebzelerle harcı bütünleştirdim.
Hazırladığım harcı yağlayıp unladığım kalıba döküp önceden ısıttığım 180° fırında 30-35 dk pişirdim.
* Minik Not: Her fırının pişirme süresi değiştiği için 25 dk olduğu zaman fırının kapağından bakın, üstü kızardıysa fırını kapatın :)
Yaklaşık yarım saat sonra mis gibi kokan tuzlu kekim hazırdı :)
Bu arada minik bir tavsiye daha üzerine bir kaşık yoğurtla çok daha lezzetli oluyor.
Şimdiden afiyet olsun :)
Test edildi onaylandı. Yenisi yapılana kadar (yine senin tarafından) dünyanın en güzel tuzlu keki. :)
YanıtlaSilÇok kocaman kocaman teşşekkür ediyorum yorumun içinnn :) Tarif denemeye devam :)
SilSaat 5.38 ve karnımı acıktırdın. Bir de bana mı öyle geldi yoksa sağlıklı olmasına dikkat mi ediyorsun? (Çünkü bu gerçekten de sakınmadan denemek isteyeceğim bir kek.) Ayrıca ilk defa her şeyi tane tane açıklanıp detaylara dikkat edilen bir tarif görüyorum. Kısacası bayıldım! Eve gittiğimde mutfakta ilk yapacağım şey bu kek olacak. Ayrıca sitenin tasarımı çok güzel olmuş veee son olarak hayırlı, uğurlu olsun diyorum. :) (Beyaz un yerine buğday unu kullansam olur mu?)
YanıtlaSilMerhabalar öncelikle içten ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Açıkçası yaptığım şeyler sağlıklı olsun gibi bir düşüncem hiç yok sanırım hatta aksine pek sağlıklı olmayan şeylerin çok daha lezzetli olduğunu düşünenlerdenim. Ama her türlü tarifi denemeye çalışacağım. Tasarım kısmı ise tamamen kuzenimin eseri onun adına da ayrıca teşekkür etmiş olayım. Sorunuza gelecek olursam mısır ununu sabit tuttuktan sonra diğer un yerine istediğinizi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden :)
SilYanlış bir tahminde bulunmuşum ama damak zevkime uyduktan sonra her şeyi denemeye açığım. Bilgilendirdiğin için de teşekkür ederim, ellerine sağlık :)
SilHayırlı olsun Angela'm ♡
YanıtlaSilOyyyy kuzum benim çok sağol :) ♡
Sil