Home » » FIRINDA BAHARATLI KABAK

FIRINDA BAHARATLI KABAK

Written By Deniz on 15 Eylül 2018 Cumartesi | 20:02:00

FIRINDA BAHARATLI KABAK


Yıllar oldu resmen yemek tarifi paylaşmayalı. Ani bir kararla denediğim yemekleri tekrar bloğumda yazmaya karar verdim ☺

İlk yemeğim ise çok hafif bir aperatif: Fırında Kabak 



Özellikle vejetaryenler ve diyette olanlar için hem doyurucu hem de yapımı çok kolay bir tarif oldu ☺ 



Malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Köri
  • Tatlı kırmızı biber
  • Sarımsak tozu
  • Sert tulum peyniri

Pişirme Süresi:  170° de 25-30 dk






Önce kabakları orta kalınlıkta kestim.

Galeta unu ve diğer baharatları bir kapta karıştırdım.

Tulum peynirini de rendeleyip bu karışımın içerisine ekledim. (Sert tulum peynirinin tadı aynı parmesan peyniri gibi oldu. Hem bulması daha kolay hem de daha ekonomik)





Başka kap içerisine de çırpılmış yumurtayı koydum.

Kabakları önce yumurtaya ardından da baharatlı galeta karışımına batırdım.



     


Son olarak da hazırladığım kabakları yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim.

170° de 25-30 dk kadar pişirdim ve kabaklar hazır ✌ 


Minik Not: Bildiğiniz üzere her fırının pişirme süresi ve derecesi değişebiliyor bu nedenle kokular yükselmeye başlayınca kabaklarınızı kontrol etmenizi öneririm.





Ekstra Ekleme: Kabağın yanına en çok yakışan şey yoğurt bence :)

Ben de ufak bir tabağa hemencik minik bir dip sos yaptım. Yoğurdun içine sadece kekik ve fesleğen ekledim. Çünkü kabakta yeterince baharat vardı ve bu şekilde çok daha fresh oldu.


Şimdiden afiyet olsun


💥 Bir de unutmadan Blog'umu takip ederseniz çok sevinirim.





SHARE

About Deniz

0 yorum :

Yorum Gönder