Home » , » Hindistan Cevizli Yağsız Kek

Hindistan Cevizli Yağsız Kek

Written By Deniz on 21 Mayıs 2017 Pazar | 17:04:00






Malum yaz yaklaşırken her şeyin en hafifi en yağsızı makbul :)

Bu kekte tam olarak bu tanıma uyuyor.












Malzemeler:


  • 4 adet yumurta
  • 200 gr çikolata ( yarısı sütlü - yarısı bitter )
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • 75 gr hindistan cevizi (yaklaşık 1,5 paket)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya


Pişirme Süresi:  180° de 30-35 dk









 






İlk önce fırını 180° ye ayarlayıp ısınmaya bıraktım. Kelepçeli
kalıbımı sıvıyağ ile yağlayıp yuvarlak biçiminde kestiğim 
yağlı kağıdı kalıbını altına serdim.




Ardından çikolataları benmari usulü eriteceğim için 

ufak parçalara böldüm. Böylece eritme işlemi daha çabuk bitmiş oldu.










Labneyi koyduğum kabın içerisine önce erittiğim çikolatayı ekleyip çırptım.


Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam ettim.


Ve son olarak da hindistan cevizi, un, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip son defa çırptım.





 Keki fırına vermeden önce üzerine biraz daha hindistan 
cevizi ekledim.



Minik Not:  Kek harcı normal keklere göre epeyce cıvık 

oluyor. Panik yapmayın :) Pişince gayet normal bir kek haline

 geliyor.













AFİYET OLSUN 😋














SHARE

About Deniz

0 yorum :

Yorum Gönder