Home » » Sangria

Sangria

Written By Deniz on 12 Eylül 2016 Pazartesi | 15:14:00




Kuzenimin isteği üzerine yazdığım, aslında biraz da yazmakta geç kaldığım bir tarif oldu. 

Sıcaklarda hem ferah hem de mideyi rahatsız etmeyen hafif bir içki olan Sangria...






Malzemeler kısmından önce Sangria hakkında ufacık bir şey yazmak istedim.


İspanyolların sık olarak tükettiği, benim de bir İspanya seyahatimde içip beğendiğim ve İzmir'e döner dönmez evde deneyip orijinaline yakın bir tadı elde ettikten sonra işlettiğimiz kafede de yaptığım ve sevilerek tüketilen bir içki :)


Aslında meyveli bir kırmızı şarap.


Özellikle kırmızı şarap içemeyen, kırmızı şarabın o buruk tadını sevmeyenlere tavsiye ederim :)








          Malzemeler:

  • Kırmızı şarap
  • Portakal suyu
  • Şeker
  • 6-7 adet tane karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Portakal



       Yapımı oldukça basit :) 

     
 Önce kocaman bir sürahi aldım. 6 su bardağı şarap, 4 su bardağı portakal suyu, tepeleme 2 yemek kaşığı şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırdım.

     
  Çubuk tarçını ve karanfilleri de ekledim. Ben meyveleri içine atmayı tercih etmiyorum. Ya da hepsini içine atmıyorum. Çünkü meyveler şarabı içine çektiği için yaptığım miktar epeyce azalıyor. Bu nedenle servis sırasında bardağın içine koyuyorum.







  

 Minik Not:  Ben Sangria'yı yaparken Cappy'nin Pulpy Portakalını tercih ediyorum. Çünkü diğer portakal sularına göre daha şekerli olduğu için benim tat olarak daha çok hoşuma gidiyor.

Damak tadınıza göre şeker ve şarap oranını ayarlayabilirsiniz. Hatta daha alkollü isterseniz içine vodka ilavesi de yapabilirsiniz.

Bir de son tavsiye olarak şunu da söylemeliyim, kesinlikle 1 gün önceden yapıp dolapta bekletin. Ki içindeki tüm malzemelerin tadı iyice çıksın.

Şimdiden afiyet olsun ...











  




SHARE

About Deniz

0 yorum :

Yorum Gönder