Bu defa birbirine çok yakıştırdığım üç malzemeyi birleştirmek istedim.
Kakao-muz-hindistan cevizi :)
Kek için malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 4 çay bardağı tozşeker
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı yoğurt
- 6 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 adet orta boy muz
Pişirme Süresi: 165° de 35-45 dk
Her kek tarifinde olduğu gibi öncelikle yumurta ve tozşekeri çırptım. İçindeki şekerlerin o çıtır çıtır hali gidince sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip tekrar çırptım.
Siz isterseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Ben piştikten sonra verdiği kokuyu ve tadı sevmediğim için ayçiçek yağı kullanmayı tercih ediyorum.
Bir süzgeç yardımıyla un, kakao, k.tozu ve vanilyayı da karışımın içine eledim ve son olarak hindistan cevizini de ekleyip çırptım.
Üzerine sos yapacağım için kelepçeli kalıp kullandım. Fakat sos yapmadan sadece kek kısmını yapmak isterseniz dilediğiniz kek kalıbında yapabilirsiniz.
Yağlayıp unladığım kek kalıbına kek harcını döktükten sonra 165° de 35-45 dk kadar pişirdim.
Her fırının pişirme süresi değiştiği için siz kokular yükselmeye başlayınca bir bıçakla kontrol edin derim :)
Üzerine sos dökeceğim için kek elle tutulur sıcaklığa geldiğinde bombeli olan kısmı altta kalsın diye ters çevirip tekrar kelepçeyi kapattım.
Sos için malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
Tüm malzemeleri ufak bir tencereye koydum ve kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırdım.
Sosu ocakta karıştırırken bir yandan da muzları ince dilimler halinde kesip kek üzerine yerleştirdim.
Bu iki işlemi eş zamanlı yapmaya çalışın. Çünkü muzları önceden yaparsanız kararır, sosu önceden yaparsanız hemen katı hale gelir. Ya da evdekilerden, bu işlemlerden birini yapması için yardım isteyin :)
Sos kıvam alınca ve birazcık fokurdayınca ocaktan alıp kekin üzerine döktüm.
Son olarakta üzerini hindistan ceviziyle kapladım. Azcıkta etrafa dökü saçtım sanırım :)
15-20 dk sosun soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder