Home » » Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake

Written By Deniz on 23 Nisan 2017 Pazar | 20:34:00







Çooook uzun zamandır hiç tarif ekleyememiştim. Çünkü okulu bitirip kariyer adımlarımın ilk birkaçını atmakla meşguldüm :) 

Ama sonuç olarak yine burdayım. Ve hazır havalar ısınıyorken cheesecake iyi gider düşünüyorum :)











Malzemeler:  (10-12 Kişilik)

  • 2 adet ETİ Burçak ( ya da sevdiğiniz herhangi bir yulaflı bisküvi )
  • 100 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 240 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • Çilek 


Üzeri için buraya tıklayın :)


Minik Not:  Ben hazır jöle kullanmamaktan yanayım fakat bu şekilde yapmak istemezseniz hazır jöleleri de kullanabilirsiniz.


Pişirme Süresi:  200° de 15 dk








İlk önce bisküvileri bir kapta ufalayarak işe başladım. Bu işlemi isterterseniz buzdolabı poşetinin içinde isterseniz rondoda yapabilirsiniz. Size hangisi kolay gelirse artık...

Bisküvileri ufalarken ocağın en ufak gözünde de margarin ve tereyağını erittim. 


Minik Not:  Eğer isterseniz margarin kullanmak yerine hepsini tereyağı ile yapabilirsiniz. Ki bu şekilde çok daha lezzetli olur :)








Erittiğim yağı ufaladığım bisküverin üzerine ekleyip iyice karıştırdım.





   




Yağla karıştırdığım bisküviyi kelepçeli kalıba döküp heryeri eşit olacak şekilde yaydım. Ve bir bardakla iyice bastırdım.


Bisküvili tabanı önceden ısıttığım 170° de 10 dk pişirdim. Pişince soğuması için fırından çıkarıp beklemeye bıraktım.










Labne, süzme yoğurt, tozşeker, un ve vanilyayı bir kapta şeker iyice eriyinceye kadar çırptım.







Yumurtaların beyazını ayrı bir kaba koyup sarılarını teker teker harcın içine ekleyip çırptım.




              





Yumurta beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırptım.










Hatta yeterince iyi çırparsanız bu şekilde kabı ters çevirdiğinizde o kar gibi olan harç kaptan düşmeyecektir :)




  
                             





Yumurta aklarını labneli harcın içerisine ekleyip dairesel hareketlerle ve spatulayla (kabarmasını engellememek için mikserle devam etmiyoruz) güzel bir şekilde karıştırdım.




                                   



Harcı iyice soğuyan bisküvilerin üzerine döküp önceden ısıttığım fırında 200° de 15 dk pişirdim.


15 dk sonra fırını kapattım ve bir süre kapalı fırının içinde cheesecake'i dinlendirdim.


























Fırından çıkardığım kekim ılık bir hale gelince ortadan böldüğüm çilekleri yerleştirdim.










Ve son olarakta üzerine jöle hazırlayıp döktüm. İsterseniz jölesizde yapabilirsiniz fakat ben çileklerin hemencecik büzüş büzüş olmasını engellemek için jöle yapmayı tercih ettim :)








Afiyet olsuuuun :)


SHARE

About Deniz

0 yorum :

Yorum Gönder