Home » » Sünger Kek

Sünger Kek

Written By Deniz on 25 Nisan 2016 Pazartesi | 15:28:00




Dünyanın en yumoş en pufidik en lezzetli ve yapması en kolay keki bu sanırım :)







Malzemeler:


  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı mandalina suyu
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu


Pişirme Süresi: 180° de 30 dk



Öncelikle derin bir kabın içerisine yumurtayı kırdım toz şekeri üzerine döküp şekerin o çıtır çıtır minik taneleri kalmayana kadar çırptım.

Daha sonra mandalina suyu, hindistan cevizi, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırptım.

Son olarakta kabın üzerine süzgecimi koydum un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek harcı son defa karıştırdım.

Minik Not: Bu mevsimde mandalina bulmak zor olduğu için  Cappy'nin Pulpy Mandalina'sını kullandım. Sizde yaparken bu şekilde yapabilirsiniz ya da portakal suyu kullanabilirsiniz.







Kalıp olarak silikon minik kek kalıbı kullandım ve kalıbın dibine yukarıdaki gibi damla çikolata döktüm. Aceleyle yapınca yalnizca bir kalıba döküp diğerlerini unutmuşum :) Fakat damla çikolatalı olanlar çok daha lezzetli olmuştu aklınızda bulunsun :)







Kek pişerken kabaracağı için harcı dökerken  kalıpta bir parmak boşluk bıraktım. Ve önceden ısıttığım 180° de 30 dk pişirdim.






Veee sonuç :) pufidik minnak kekler :)

Bu arada şunu da unutmadan paylaşmak istiyorum yoğurtla yapılan kek tarifleri kesinlikle sütle yapılanlara göre kat kat lezzetli oluyor.

Şimdiden afiyet olsun 

SHARE

About Deniz

2 yorum :

  1. Ay pek cici görünüyorlar ^_^ Deneyeceğim bunu. Ama kalıplara ayrı bayıldım. Nereden aldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene kuzum dene :) Sanırım boynerden almıştım :)

      Sil