Fırında yoğurtlu tavuk tarifimde ilk olarak şunu yazmak istiyorum, yoğurt sıcaktan kesilmiyor herhangi bir problem olmuyor :)
Malzemeler:
- 1/2 kilo tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Köri
- Kimyon
- Tatlı kırmızı biber
- Karabiber
- Sarımsak tozu (ya da 1-2 diş rende sarımsak)
- Tuz
Pişirme Süresi: 180° de 45 dk
Tarife tavukları bir parmak kalınlığında keserek başladım. Hepsini yaklaşık avuç içi büyüklüğünde boyutlara getirdim. Zeytinyağıyla yağladığım borcama yukarıdaki gibi dizdim.
Daha sonra bir kaseye normal yoğurttan 3 tepeleme yemek kaşığı koyup içine tüm baharatı ve tuzu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 3 yemek kaşığı süzme yoğurdu da ekleyip tekrar karıştırdım.
Son olarak da baharatlı yoğurdu borcama dizdiğim tavuğun üzerine eşit miktarda olacak şekilde döktüm. Ve önceden ısıttığım 180° de 45 dk pişirdim.
Tavuk pişince üzerine döktüğüm yoğurt yukarıdaki gibi kaymağımsı bir kıvama geliyor. Birazda suyunu salıyor.
O hafif ekşi, baharatlı ve tuzlu suya ekmek batırıp yemek çok güzel oluyor :) Özellikle yaz ayları için hem hafif hem de doyurucu bir tarif.
Şimdiden afiyet olsun...
bu saatte bunlara rastlamak çok tehlikeli oluyor yalnız :(
YanıtlaSil:))) Bi h.sonu gel de bi sürülü yeni tarifler yapalım :)
Sil