Home » » Yoğurtlu Tavuk

Yoğurtlu Tavuk

Written By Deniz on 18 Nisan 2016 Pazartesi | 21:37:00






Fırında yoğurtlu tavuk tarifimde ilk olarak şunu yazmak istiyorum, yoğurt sıcaktan kesilmiyor herhangi bir problem olmuyor :)





Malzemeler:

  • 1/2 kilo tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Köri
  • Kimyon
  • Tatlı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Sarımsak tozu (ya da 1-2 diş rende sarımsak)
  • Tuz

Pişirme Süresi: 180° de 45 dk






Tarife tavukları bir parmak kalınlığında keserek başladım. Hepsini yaklaşık avuç içi büyüklüğünde boyutlara getirdim. Zeytinyağıyla yağladığım borcama yukarıdaki gibi dizdim. 





Daha sonra bir kaseye normal yoğurttan 3 tepeleme yemek kaşığı koyup içine tüm baharatı ve tuzu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 3 yemek kaşığı süzme yoğurdu da ekleyip tekrar karıştırdım. 





 Son olarak da baharatlı yoğurdu borcama dizdiğim tavuğun üzerine eşit miktarda olacak şekilde döktüm. Ve önceden ısıttığım 180° de 45 dk pişirdim.





Tavuk pişince üzerine döktüğüm yoğurt yukarıdaki gibi kaymağımsı bir kıvama geliyor. Birazda suyunu salıyor. 

O hafif ekşi, baharatlı ve tuzlu suya ekmek batırıp yemek çok güzel oluyor :) Özellikle yaz ayları için hem hafif hem de doyurucu bir tarif.

Şimdiden afiyet olsun...


SHARE

About Deniz

2 yorum :

  1. bu saatte bunlara rastlamak çok tehlikeli oluyor yalnız :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bi h.sonu gel de bi sürülü yeni tarifler yapalım :)

      Sil